marți, 16 noiembrie 2010

carlos castaneda - arta visatului

Visatul este arta de a disloca dupa dorinta punctul de asamblare din pozitia sa obisnuita, pentru a intensifica si extinde gama celor ce pot fi percepute.

Visatul e un proces de constientizare, de dobandire a controlului.

Atentia visatului intra in functiune cand este solicitata, cand i se da un scop, si intra in actiune ca o desteptare; ceva inactiv, in stare latenta, intra brusc in functiune.

Manifestarea atentiei visatului este rezultatul direct al restructurarii vietii noastre.

Prima poarta a visatului - cand devenim constienti de o anumita senzatie inainte de somnul adanc.

Cel mai eficient element: renuntarea la 'importanta de sine' .... daca reusim, ne eliberam energia din incercarea de a mentine ideea iluzorie a maretiei noastre; apoi ne-am putea pune la dispozitie suficienta energie pentru a intra in cea de-a doua atentie, ca sa intrezarim o frantura din maretia autentica a universului.

Cea de-a doua poarta a visatului - cand te trezesti dintr-un vis in alt vis .... sau privind orice element dintr-un vis, mentinand privirea fixa pana cand elementul in cauza isi schimba forma si ne trage in alt vis printr-un vartej vajaitor.

Universul este pradalnic prin natura sa, constiinta e obligata sa evolueze prin lupte, confruntari pe viata si pe moarte.

Reactia inevitabila a fapturilor anorganice este tentativa de a ne retine in lumea lor.

Motivul pentru care oamenii obisnuiti sunt lipsiti in vis de vointa, este acela ca ei nu si-au recapitulat niciodata viata, iar aceasta este umpluta pana la refuz cu trairi afective cu incarcatura puternica precum amintiri, sperante, temeri, etc.

Recapitularea si visatul merg mana in mana. Pe masura ce ne revizuim viata, ne desprindem tot mai mult din legaturile care ne tin la sol.

Recapitularea este retrairea totalitatii intamplarilor din viata, prin rememorarea tuturor detaliilor posibile ale acestora; o conditie esentiala pentru redefinirea si reorganizarea energiei unui visator.

Recapitularea elibereaza energia blocata inauntrul nostru, iar fara eliberarea acestei energii, visatul nu este posibil.

Vrajitorii din vechime aveau convingerea ca in univers exista o extraordinara forta de dezintegrare, care face organismele sa traiasca, imprumutandu-le constiinta. Tot aceasta forta face organismele sa moara, pentru a extrage din ele constiinta pe care le-a imprumutat-o, si pe care organismele au imbogatit-o cu experientele lor de viata. satisfacand aceasta forta cu o reproducere a cestei experiente - recapitularea - forta dezintegranta ii lasa in pace pe vrajitori, liberi sa-si dezvolte capacitatea de a ajunge prin ea la limitele extreme ale spatiului si timpului.

Recapitularea trebuie facuta fara vreo ordine prestabilita a unor evenimente din viata. Lasa spiritul sa decida. Cufunda-te in tacere si apoi indreapta-te spre evenimentul pe care ti-l indica spiritul.

Fii impecabil. A fi impecabil inseamna sa-ti pui viata in pericol pentru a-ti sustine deciziile, iar apoi sa faci mai mult decat tot posibilul pentru a le realiza. Cand nu iei decizii, nu faci altceva decat sa joci alandala la ruleta cu viata ta.

Visatul - mijlocul prin care punctul de asamblare poate fi dizolvat.
Stalkingul - modul in care punctul de asamblare poate fi facut sa ramana in pozitia perfecta.

Tot secretul consta in intentionare.

Oamenii din vremurile stravechi aveau o conceptie foarte realista despre perceptie si constiinta, deoarece conceptia lor se baza pe observarea si respectarea universului din jur; oamenii contemporani, au o conceptie absurd de nerealista despre perceptie si constiinta, pentru ca aceasta se bazeaza pe observarea si respectarea ordinii sociale si a interrelatiei lor cu aceasta.

Daca nu stii ce faci si ce vrei sa obtii de la energia straina, trebuie sa te multumesti sa privesti foarte fugar aceste aparitii. Tot ce depaseste o scurta privire este la fel de periculos si de prostesc ca a dezmierda un sarpe cu clopotei.

... sa spui tot, fara a spune lucrurilor pe nume, sau sa soliciti, fara ca efectiv sa ceri ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu