miercuri, 24 noiembrie 2010

carlos castaneda - cealalta realitate - 1

Te gandesti prea mult la tine. Asta iti genereaza o oboseala ciudata, care te face sa blochezi lumea din jurul tau si sa te agati de argumentele tale. De aceea, tot ce obtii sunt doar probleme.

Plante psihotropice:
  • Peiota - Lophora Williamsii - 'Mescalito' - profesor si protector al oamenilor, invata 'adevaratul mod de a trai'
  • Planta lui Jimson - Datura Inoxia - yerba del diablo - cumuleaza caracteristici feminine, posesiva, violenta, imprevizibila, confera puteri speciale, stapaneste pe cel care il urma, ii ofera tarie, stare de bine, indrazneala, indemanare, stimulent pentru cei cu inclinatie naturala spre cautarea puterii.
  • ciperca Psilocybe Mexicana - adevaratul detinator al puterii, calitati masculine, calm, bland, previzibil, benefic pentru adepti, se recomanda persoanelor cu firi contemplative.

Cand te simti important devii greoi, stangaci, si te simti inutil. sa fii un om al cunoasterii inseamna sa fii liber si permeabil.

Fumul iti poate da viteza necesara pentru a surprinde o sclipire a lumii aceleia efemere.

Predilectia unui om al cunoasterii e ceva care te face sa stii.

'Intunericul' zilei e timpul cel mai bun pentru 'a vedea'.

Trebuie sa lasi fumul sa te ghideze.

Cunoasterea e putere, si in clipa in care omul a luat-o pe drumul cunoasterii, el nu mai e raspunzator pentru ce se poate intampla celor ce vin in contact cu el.

Darurile puterii - apar atat de rar in viata cuiva, ele sunt unice si pretioase.

Oamenii reali arata ca niste oua luminoase cand 'ii vezi'.Neoamenii arata ca oamenii. Un caine nu poate fi niciodata pacalit, nici cioara.

Noi oamenii, stim foarte putine despre lume. Un coiot stie mai multe decat noi. Un coiot e greu de inselat de aparenta lumii.... ei vad aliatii; de obicei animalelor le e frica de ei, totusi daca sunt obisnuite sa 'vada' aliati, ii lasa in pace.

Unii oameni de pe strada nu sunt oameni.

Ingrijoreaza-te si gandeste-te inainte sa iei o decizie, dar dupa ce ai luat-o, elibereaza-te de ganduri si de griji, vor mai fi un milion de alte decizii de luat. Acesta este comportamentul luptatorului.

Un luptator se gandeste la moartea sa cand lucrurile devin neclare, pentru ca ideea mortii e singurul lucru care ne tempereaza spiritul.

Destinul nostru ca oameni este sa invatam, iar cel ce merge pe drumul cunoasterii e pregatit ca pentru razboi.

Pentru a deveni un om al cunoasterii, trebuie sa fii un luptator nu un copil plangaret. Trebuie sa te straduiesti fara sa cedezi, fara plangeri, fara eschivari, pana cand 'vezi'; doar ca sa realizesi atunci ca nimic nu conteaza.

Orbii nu rad niciodata. Corpurile lor tresar putin de impulsul rasului. Ei n-au prins niciodata partea comica a lumii si trebuie sa si-o imagineze. Rasul lor nu este clocotitor.

Trebuie sa vorbesti cu plantele inainte de a le culege. Pentru a 'vedea' plantele, trebuie sa le vorbesti personal. Trebuie sa ajungi sa le cunosti individual, plantele iti pot spune tot ce te intereseaza despre ele.

Un maestru vrajitor era un vultur, sau mai degraba aparea ca un vultur. Un vrajitor rau era un TECOLOTE, o bufnita, e ca un copil al noptii, pentru el cele mai folositoare animale erau pumele sau alte pisici salbatice, sau pasarile de noapte, in special bufnitele.

Totul este periculos.

Esti prea slab. Te grabesti cand ar trebui sa astepti, dar astepti cand ar trebui sa te grabesti.

Viata e grea, iar pentru un copil e oroarea insasi.

Daca nu ne umileste nimeni suntem rai.

Oamenii sunt ori invingatori ori infranti, si in functie de asta devin persecutori sau victime.

'Vederea' imprastie iluziile victoriei, infrangerii sau suferintei.

Trebuie sa astepti linistit, stiind ca astepti si stiind ce astepti. Asa se poarta un luptator.
Iar daca va fi o problema in a-ti onora promisiunea, atunci va trebui sa fii constient ca o faci. Apoi va veni un moment cand asteptarea ta se va tremina, si nu va mai trebui sa-ti onorezi promisiunea. Nu putem face nimic pentru viata celor pe care i-am ranit. Numai ei pot anula actiunea asta. Cum? Invatand sa-si anihileze dorintele. Atat timp cat se considera victime, viata lor va fi un iad. Si atat timp cat tu crezi acelasi lucru, promisiunea va fi valida.

Doar un luptator poate supravietui. El stie ca asteapta si stie ce asteapta. Iar in timp ce asteapta el nu doreste nimic, si astfel, orice lucru, cat de mic pe care-l primeste, este mai mult decat ii trebuie. Daca are nevoie sa manance, va gasi un mod, deoarece nu-i este foame, daca ceva il raneste, va gasi un mod de debarasa de asta, pentru ca nu-l doare. Sa-ti fie foame, sau sa te doara, inseamna ca omul s-a abandonat pe sine, si ca nu mai este un luptator, iar fortele foamei si a durerii il vor distruge.

Un luptator trebuie sa-si foloseasca vointa si rabdarea pentru a uita. De fapt, un luptator n-are la indemana decat vointa si rabdarea lui, si cu ele poate construi tot ce doreste.

Un luptator stie ca isi asteapta vointa. Vointa este ceva foarte clar si foarte puternic, care ne poate directiona actiunile. Vointa este ceva pe care omul o poate folosi, de exemplu pentru a castiga o batalie pe care, dupa toate calculele ar pierde-o.

Ceea ce ne face nefericiti este dorinta. Daca am invata sa ne reducem dorintele la zero, cel mai mic lucru pe care l-am primi ar fi un adevarat cadou.

Sa fii sarac, sau sa doresti, sunt doar ganduri, si la fel sunt ura, foamea sau durerea; in asta consta puterea pe care o avem pentru a ne opune fortelor care se manifesta in vietile noastre.

Daca vrei sa 'vezi', trebuie sa lasi fumul sa te ghideze.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu